perjantai 20. kesäkuuta 2014

Minions ja vähän piirakkaa

Ystävä naapurista valitti erään kerran, etten ollut vieläkään lunastanut vuosia sitten antamaani lupausta neuloa hänelle villasukat. Lyhyen haastattelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että sukat tulevat olemaan kaikkea muuta paitsi yksivärisen tummat. Ensin mietin piruuttani tälle parrakkaalle miehelle vaaleanpunasävyisiä prinsessaunelmasukkia, mutta törmättyäni Neuloosi vs. Purkoosi -blogissa Itse ilkimys -elokuvista inspiraation saaneisiin Minion-lapasiin, oli oma ideani valmis.

Ei muuta kuin lankakauppaan ja nämä veikeydet tulille!Lankana näissä on 7 veljestä ja malli perussukka vahvistetulla kantapäällä. Vinkkiä miehen sukan silmukkamääriin kurkin Novitan sivuilta. Musta raita on neulottu sukan mukana, silmä virkattu jälkikäteen kiinteillä silmukoilla ja ommeltu kiinni. Lapasissa oli tehty myös hauskat hiustupsut ja kirjailtu suut, itse päätin kuitenkin jättää ylimääräisyydet pois, että sukkaa olisi tarvittaessa mukava käyttää myös kengän sisällä.

Kevään aikana valmistuivat myös Novitan sukkalehdestä löytyvät Piirakkasukat omaan jalkaan. Nallesta tehtynä niistä tuli sen verran ohuemmat, että käyvät myös keväällä ja alkusyksystä kepoisampien kenkien lämmikkeeksi. Tarvetta oli myös ihan yksivärisille sukille, vaikka raidalliset ja moniväriset ovatkin enemmän omaan mieleen. Pidän näistä silti paljon, ainoana miinuksena on, että ne magneetin lailla tuntuvat keräävän kaikki lattialla majailevat koirankarvat itseensä! Ihan sama oliko meillä imuroitu viisi minuutia vai viikko sitten...


Pahoittelut stailauksesta, kuva piti saada napattua heti viimeisen langan päättelyn jälkeen, ennen kuin talouden jokainen karva on näissä kiinni :D
Paljon ideoita pyörii päässä ja varastojen kankaat sekä langat huhuilevat jo kärsimättömästi niiden toteutusta odottaessa. TYmpeää vaan tämä työnteko, kun hankaloittaa harrastamista! Tämä kesä siis edetään hitaasti hyvä tulee -periaatteella, ihan vaan rivi tai sauma kerrallaan. Onneksi tämä harrastus ei tunne deadlineja. :)

Ihanaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia: