tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukalenteri

Karkelot-blogin Kukka keksi jakaa joulukalenteri-ideansa jo lokakuun puolivälissä! Seinällä roikkuvat sukkarivit näyttivät niin herttaisilta, että halusin meillekin samanlaiset. Jostain syystä mies ei vain oikein innostunut ideasta, kun sitä aloin hänelle tohkeissani tarjoilemaan... Niinpä päätin, että alakerran Eemi-vauvan on korkea aika saada oma joulukalenteri! Hätyytin apuun Merjan, joka lahjakkaana ihmisenä (ja ehkä vähän kummitätiyden vuoksi) innostui projektista. 

Kaikki kankaat on kerätty omista tai (paljon ompelevien) äitiemme varastoista. Löytyy niin Ikeaa, Marimekkoa, Eurokangasta kuin random joulukankaita 90-luvulta ja kaikkea siltä väliltä. Ainoastaan askarteluhuopaa ostettiin uutena, että saatiin kaikkiin sukkiin sopivan väriset numerot. Sukissa on alkuperäiselle ohjeelle uskollisesti vuori, joko vanusta tai tukevammista kankaista tehdyissä vanhasta lakanasta, jotta ne pitäisivät seinällä roikkuessaan muotonsa. Huopanumerot on ajan säästämisen vuoksi liimattu kiinni.

Mielestäni tästä tuli kiva, lahjan saajakin tuntui tykkäävän. Ja loistava keksintö tuo muistitauluun kiinnittäminen, itse olisin lähtenyt virittämään narun ja pyykkipoikien kanssa! Ehkä mun täytyy ensi jouluksi askarrella meille samanlainen, miehen mielipiteistä viis. :P

Kalenterin sisälle myös askarreltiin iso osa ylläreistä, niitä ei vaan sovi vielä paljastaa, kun omistajat käyvät täälläkin kurkkimassa. ;)


4 kommenttia:

 1. Mä vaan taidan olla keskivertoa viisaampi yksilö :-----)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan tuo äitiys, mikä aiheuttaa fiksuja ideoita :P

   Poista
 2. Ooo, ihana! Olet jaksanut ahertaa, vautsi myös mitä kauniita kankaita olet valinnut :)

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos! Onneksi ryhdyttiin projektiin kahden naisen voimin, muuten ei olisi millään saanut ajoissa valmista! Kankaista suurin kiitos kuuluu meidän äideille, jotka ovat niitä vuosien saatossa keränneet. Ja ah, mitä aarteita sieltä löytykään :)

  VastaaPoista