sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Junasukka


Välillä jotain valmistakin! Ystäville syntyi loppukesästä ihana pieni poika ja pidin jo odotusaikana huolen, että pikkumiehellä ei pääse varpaat palelemaan. Nyt se ryökäle vaan on mennyt kasvamaan "Anna-tädin" rakkaudella neulomista sukista ulos! Törkeä tenava. Eihän tässä sitten ollut muuta vaihtoehtoa kuin tarttua puikkoihin.

Aiemmat varpaiden lämmikkeet olen tehnyt Marttojen vauvasukan ohjeen mukaan. Malli on yksinkertainen ja raidoilla helppo piristää. Nyt halusin kuitenkin jotain muuta, joten päätin kokeilla miten junasukka taipuu omile puikoille. Olen niitä silloin tällöin nähnyt neulottuna, ja ovat mielestäni kovin veikeitä.

Neulekäsialani on melkoisen kireää, joten tein sukat puikoilla 2,5. Langaksi valikoi ihana helmenharmaa Novita Ipana. Lanka on todella pehmeä ja varmasti lapsen mukava käyttää. Neulottavuudeltaan se ei vaan mielestäni vedä vertoja esimerkiksi Woolille, jolla olen aiemmat sukat toteuttanut. Löyhäkierteisyyden vuoksi sai olla tarkkana, että tulee koukattua puikko koko lankalenkin läpi. Ipanan värikartta ei myöskään miellytä omaa silmää. Vaikka vauvat ja pastellisävyt kuuluvat yhteen, käytän mieluummin kirkkaita värejä.

Sovittaessa sukka oli vielä hieman iso, mutta äkkiähän muksut kasvaa. Näitä pitää ehdottomasti testata myös raidallisina, onneksi on käyttäjä olemassa niin ei tarvitse "pöytälaatikkoon" neuloa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti